Welkom op onze website en alvast bedankt voor uw bezoek.

Energie-advies

In deze tijden van klimaatverandering worden we bedolven met informatie over CO2 uitstoot, warmtepompen, zonneboilers, diverse premies.

Overal vind je algemene informatie, standpunten en persoonlijke opinies. Maar wat kunnen we in onze specifieke situatie zelf doen, als particulier, als kleine ondernemer, als bedrijf? Daarbij denken we vooral aan een kostprijs in Euro’s en een voordeel voor het milieu (CO2 en dergelijke), maar misschien kunnen we er ook wel financieel voordeel uithalen?

Ons vertrekpunt is dat het efficient gebruik maken van energie niet alleen goed is voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. 

Energie-efficientie = klimaat + financieel voordeel

Door de technologische vooruitgang worden elke dag nieuwe technologieën en methodes geintroduceerd. Wat gisteren nog hypermodern was, is vandaag al achterhaald. Elke verkoper probeert zijn produkten te verkopen. Daar waar er bij nieuwe projecten (woningen, kantoren, processen, …) nog kan teruggegrepen worden naar standaardinstallaties, is dat bij renovaties al heel wat moeilijker. Elke situatie is uniek en heeft andere opportuniteiten. Heel vaak kan er met kleine ingrepen of zelfs een aanpassing van instelling en/of gewoontes al heel wat energie bespaard worden, dit noemen we het laag fruit plukken.

Ook voor installateurs die perfect op de hoogte zijn hoe hun installaties geplaatst moeten worden maar die vaak ook gebonden zijn aan bepaalde merken, is het moeilijk de juiste combinatie van nieuwe technieken te kiezen voor een bepaalde situatie. Vaak grijpen ze terug naar standaard-installaties waar ze ervaring mee hebben.

Daarop proberen wij een antwoord te bieden door advies aan te bieden aan zowel particulieren als bedrijven met vragen over hun energieverbruik, dit zowel voor het simpelweg bekijken van opportuniteiten als bij concrete renovatieplannen.

Wij zijn geen dealers van een bepaald product of merk en kunnen zo 100% onafhankelijk advies geven.

Hoe gaan we te werk?

  • Eerste contact steeds gratis
  • Concrete situatie ter plaatse bekijken, standpunt klant (investering, instellingen, …)
  • Eventueel metingen uitvoeren om concrete en realistische aanbevelingen te doen
  • Advies